Cég- és márkanevet vált a Lasselsberger-Knauf

A Lasselsberger-Knauf tulajdonosainak hosszútávú stratégiai döntése értelmében 2020 novemberétől a vállalat cég- és márkanevet vált. Az új cégnév Cemix Hungary Kft., az új márkanév CEMIX lesz.

Mi változik?

Kizárólag a cégnév és a márkanév módosul november folyamán. A Lasselsberger-Knauf anyavállalatán kívül természetesen a horvát és a román leányvállalat neve is megváltozik az alábbiak szerint:
Lasselsberger-Knauf Kft. >> Cemix Hungary Kft.
Lasselsberger-Knauf d.o.o. >> Cemix Croatia d.o.o.
Lasselsberger-Knauf S.R.L. >> Cemix Romania S.R.L.

Mi nem változik?

A döntés valóban nem jár más változással, de a megerősítés kedvéért érdemes felsorolni, hogy mi minden marad változatlan:
A tulajdonosi kör (a Knauf és a Lasselsberger család) továbbra is változatla
A Cemix Hungary Kft. céges adatai (adószám, cégjegyzékszám, bankszámlaszám, cím,…)
A terméknevek
A termékcsoport nevek
A termékek magas minősége és megszokott összetétele
A gyártási és értékesítési folyamat (termelő egységek, termelési kapacitás, profil, megrendelés, szállítás, stb.)
Fontos kiemelni azt is, hogy a vállalat Lasselsberger-Knauf Kft. néven megkötött korábbi szerződései (kereskedelmi, beszállítói, partneri, stb.) jogfolytonosak, vagyis továbbra is érvényben vannak, így nincs szükség újbóli megkötésükre.

Mi lesz a céges arculattal?

A márkanéven kívül az arculat pillérei, tehát a színek, a betűtípusok és a már jól ismert grafikai megoldások sem változnak. Kiadványainkon, csomagolásainkon csak a márkanév fog megváltozni Cemix-re. Érdemes megjegyezni, hogy a Lasselsberger-Knauf felirat pecsét formájában továbbra is szerepelni fog a termékek csomagolásán, céges kiadványainkon és egyéb arculati elemeken. Erre azért van szükség, mert szeretnénk átmenteni a Lasselsberger-Knauf márkanév erejét, és ilyen módon is megőrizni a vállalat által 30 év alatt elért eredményeket.

Miért CEMIX?

A Cemix már létező márkanév Csehországban, Szlovákiában és Ausztriában. A cseh Cemix az ország első építőanyag gyártóinak egyike volt, más név alatt ugyan, de történelme több mint 100 évre nyúlik vissza. Vagyis egy bejáratott, Közép-Európában komoly múlttal és reputációval rendelkező márkanévről beszélhetünk, ami rövid, könnyen kiejthető és könnyen megjegyezhető.

Ezen felül mozaikszóként is remekül funkcionál, hiszen a következő, önálló értelemmel bíró részekből áll össze: CEment + MIXed = CEMIX.

Mi a folyamat időzítése?

A cég névváltására november közepén kerül sor. Ennek pontos dátuma a cégbejegyzési eljárás gyorsaságától is függ. November közepéhez igazodva a folyamat főbb állomásai a következők:
Az első Cemix logós termékcsomagolások október második felében kerülnek gyártásba.
November első felében kezdjük meg az új márkanévvel ellátott marketing anyagaink és céges arculati elemeink cseréjét.
November 15-én indítjuk a névváltással kapcsolatos médiakampányunkat.
November 16-án kezdjük meg hivatalos dokumentumaink cseréjét (számla, szállítólevél, stb.)

Hírek/Akciók

Cég- és márkanevet vált a Lasselsberger-Knauf

A Lasselsberger-Knauf tulajdonosainak hosszútávú stratégiai döntése értelmében 2020 novemberétől a vállalat cég- és márkanevet vált. Az új cégnév Cemix Hungary Kft., az új márkanév CEMIX lesz.