A természetes lakóklíma következő szintje - Baumit Ionit rendszer

A levegő minősége, különösen zárt térben, jelentős hatással van egészségünkre és komfortérzetünkre. A helyiség levegőjének minősége számos tényezőtől függ, például a hőmérséklettől, a páratartalomtól, a szagoktól, a por- és a pollenkoncentrációtól, de az ionok számától is.

A Baumit új, Ionit termékcsaládja az egyetlen olyan beltéri felületképző rendszer, amely aktívan szabályozza a páratartalmat és növeli az egészséges levegőionok koncentrációját.

A levegőionok a levegő természetes összetevői


A levegőionok bizonyos koncentrációban mindenhol előfordulnak. A természetben – például vízesések közelében – a levegőionok koncentrációja nagyon magas, emiatt itt a levegőt különösen frissnek és tisztának érezzük. Minél nagyobb egy adott térfogatban a levegőionok száma, annál tisztábbnak és frissebbnek érezzük a levegőt. A Fraunhofer Intézet részletekbe menően és alaposan tesztelte a Baumit IonitSystem hatását a levegőben található ionokra. Az eredmények azt mutatták, hogy hasonló körülmények között az IonitSystem majdnem megduplázta a levegőionok számát és így a levegő minősége érezhetően javult.

 

A Baumit Ionit termékei: az egészségesebb beltéri klímáért és ionokért

A Baumit IonitSystem két fő rendszerelemből áll: a páratartalmat szabályozó glettekből (Baumit IonitFino és Baumit IonitFinish) és a levegőionok számát megnövelő beltéri festékből (Baumit IonitColor). A gipszkartont, a gipszes vakolatokat vagy a betont a két glett egyikével javasolt kiegyenlíteni, majd Baumit IonitColorral festeni. A természetes kötőanyagú glettek (Baumit IonitFino és Baumit IonitFinish) segítenek szabályozni és kellemes szinten tartani a páratartalmat. Ez a tulajdonságuk ideális körülményeket biztosít ahhoz, hogy az IonitColor ásványi festék egészséges levegőionokat generáljon.

 

 
 

IonitFino

IonitFinish

IonitColor

anyagszükséglet

kb. 0,85 kg/m²/mm

kb. 1,55 kg/m²/mm

kb. 0,25 l/m² 2 rétegben

kiszerelés

15 kg zsákban

20 kg vödörben

14 vagy 5 l vödörben

                                                      


Komfortérzet a Baumit IonitSystem-mel

Szinte minden harmadik gyerek vagy felnőtt allergiától szenved. Az allergiás reakciókat okozhatja virágpor is. A Fraunhofer Intézet által végzett vizsgálatok során két helyiségben állították elő a nyírfa virágporának magas koncentrációját. A mérések bizonyították, hogy a pollen koncentrációja jóval gyorsabban csökkent abban a helyiségben, ahol a falak IonitColor-ral lettek festve.
A Baumit IonitSystem tehát tisztítja a levegőt és javítja a közérzetet a zárt terekben.

 

                                                      

 Az IonitColor egészséges levegőionokat generál. Ez a folyamat akkor működik a legjobban, ha a levegő páratartalma 40% és 60 % között van.  Az IonitFino vagy az IonitFinish szabályozza a levegő páratartlamát. Pufferként elraktározza a párát amikor a levegő páratartalma magas, és kiengedi, amikor az csökkenni kezd.

 

 66 pasztell színben

 A Baumit IonitColor festék 66 gyönyörű színben rendelhető.
 

Hírek/Akciók

Tájékoztatás kiszerelés módosulásról: Szárazbeton

Ezúton tájékoztatjuk, hogy Szárazbeton termékünk kiszerelése 30 kg / zsák, 48 zsák /1440 kg / raklap méretről 25 kg / zsák, 48 zsák /1200 kg / raklap méretre módosul. A kifutó kiszereléssel rendelkező termékünk kizárólag a készlet erejéig elérhető. A változás a termék cikkszámát érinti.