Baumit Klíma család az egészséges mikroklímáért

Baumit klíma

Tudta, hogy a mai modern emberek napjuk 90 százelékát zárt térben töltik? Nem mindegy tehát, hogy milyen a mikroklíma abban a helyiségben, ahol életünk jelentős részét éljük.
Ezt ismerte fel a Baumit, amikor a legújabb klíma termékeit piacra dobta. A Klíma Festék, Klíma Glett és Klíma Vakolat rendszerben használva hozzájárul a fokozottan egészséges mikroklíma megteremtéséhez.

A levegő páratartalma, tisztasága, hőmérséklete az életminőségünket, így az egészségünket befolyásolják. Az épületben felhasznált anyagok minősége is elengedhetetlenül fontos az egészség megőrzésénél. Fontos, hogy az építőanyagok ne bocsássanak ki káros anyagokat, sőt még csak ne is tartalmazzanak ilyent. A Baumit legújabb – minden igényt kielégítő – klíma termékei páraáteresztő és páraszabályozó tulajdonsággal rendelkeznek, így kiválóan alkalmasak a természetes lakóklíma kialakításához.

Baumit klíma

  • A Baumit Klíma Festék felhasználásra kész, nagyon jó páraáteresztő képességű, víz bázisú beltéri szilikát falfesték. Környezetkímélő és szagtalan. Hófehér, kiválóan fed, hengerrel könnyen felhordható. A légáteresztő képessége kiemelkedő, és gátolja a penészgomba kialakulását. Emisszió szegény és oldószermentes. 1 liter Klíma festék kb. 8,5 m2-re elegendő. Kb. 4-6 óra alatt szárad. Kiszerelés: 16 liter.
  • A Baumit Klíma Glett kézi és gépi felhordásra egyaránt alkalmas meszes glettanyag. Csak belső térben használható. Kiváló légáteresztő tulajdonsággal bír. Páraáteresztő és jó a párafelvevő képessége, ennek köszönhetően szabályozza a lakótér optimális páratartalmát, így kellemes lakóklímát teremt.  Cement, mész-cement és beton alapfelületekre használható.  A Baumit Klíma Glettel kezelt felületre csak meszes, vagy szilikát alapú festék javasolt. Gipszkarton lapok végső felületi glettelésére is alkalmas. A javasolt min. vastagság 1mm, a maximális vastagság (egy rétegben) 3mm. Az anyagszükséglet 3,5 kg/m2 (2-3 mm-es vastagságnál). Kiszerelés: 20 kg.
  • A Baumit Klíma Vakolat S egy kiváló páraáteresztésű, meszes könnyű vakolat hidraulikus kötőanyaggal, gépi feldolgozáshoz beltéren, beleértve a nedves üzemű helyiségeket is. Gyors bedörzsölhetőség. Speciális kiképzésű mikropórusos struktúrájának köszönhetően gyors párafelvétel és leadásra képes, így optimális lakóklímát biztosít. Dörzsölt felület. Anyagszükséglet: kb. 11,5 kg/m2/cm. Ajánlott vastagság: 15 mm. Kiszerelés: 40 kg.

A Baumit Klíma termékcsaládot rendszerben használva hozzájárul a fokozottan egészséges mikroklíma megteremtéséhez.

Hírek/Akciók

Prevent üzemanyagálló festékek

Prevent üzemanyagálló festékek

A Medikémia a Prevent üzemanyagálló festék választékát tovább bővítette fényes fehér, fényes fekete és fényes piros színekkel.

Gondoljon egy színre! Nálunk van!

Gondoljon egy színre! Nálunk van!

31 új színnel bővült a Héra Prémium színes beltéri festékcsalád választéka. Mára az 56 árnyalat közül mindenki megtalálja a kedvére valót.

  • Maestro cink spray és Prelix Wash and Wax Két új termékkel bővítette kínálatát a Medikémia. A Maestro cink spray-t fémfelületek tartós védelmére ajánlják,a Prelix Wash-Wax viaszos autósampon használatával pedig viaszos, vízlepergető bevonat képződik a karosszérián.